Confederación Nacional del Trabajo

Cat:Com CNT a l'empresa

De Nosotr@s
Salta a la navegació Salta a la cerca

A través d'una Secció Sindical, que és el conjunt de treballadors i treballadores afiliades, d'una mateixa empresa. Si l'empresa és de les que fan servir la repressió a les primeres de canvi, la secció pot haver de treballar en la clandestinitat. Si l'empresa respecta la legalitat vigent, la secció actua obertament.

Totes les seccions de la CNT funcionen a través d'assemblea. Aquesta nomena un/a delegat/da que esdevé portaveu de la resta de companys/es. Aquest portaveu només transmet les decisions de l'assemblea, no pot decidir res al marge d'aquesta, i sempre es pot revocar.

Prohibicio.jpg

El marc sindical de la CNT

Està format per les seccions sindicals i pels sindicats de ram o d'oficis varis, tots ells funcionant assembleàriament. Aquests òrgans actuen front les empreses o les institucions usant l'acció directa sense mitjancers i a través de mesures de pressió de tot tipus amb l'objectiu d'assolir una sèrie de reivindicacions, però amb la finalitat última de transformar la societat.

Aquest marc sindical és totalment diferent del de la resta de les organitzacions sindicals, ja que totes elles es basen en les eleccions sindicals i en el sistema de comitès d'empresa.


Tornar a: Índex
Un altre tema: En què es diferencia CNT d'altres organitzacions?