Confederación Nacional del Trabajo

Cat:Diferencies de CNT

De Nosotr@s
La revisió el 15:23, 24 jul 2019 per Nosaltres (discussió | contribucions) (Es crea la pàgina amb «= És la CNT un altre sindicat més dels molts que existeixen? = La CNT és diferent. Portem molts anys donant guerra, distingint-nos sempre per la democràcia directa...».)
(dif) ← Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova → (dif)
Salta a la navegació Salta a la cerca

És la CNT un altre sindicat més dels molts que existeixen?

La CNT és diferent. Portem molts anys donant guerra, distingint-nos sempre per la democràcia directa, que consisteix en què les decisions les prenen sempre les persones afectades. Els nostres estatuts asseguren que sigui l'assemblea qui prengui les decisions. I a l'assemblea totes les veus tenen el mateix pes, sense dirigents. Si tens les teves raons, podràs escollir el camí a seguir.

A la CNT totes i tots som iguals i ningú no cobra cap sou per representar als treballadors i treballadores.

La CNT va ser fundada l'any 1910, i entre les seves victòries hi trobem les lluites que van desembocar a la jornada de 8 hores, el descans del dissabte, les vacances pagades, les assegurances per malaltia, jubilació i atur, la contractació obligatòria d'aturats... Ha promogut vagues de lloguers i va fundar escoles, biblioteques, editorials. Va lluitar contra el franquisme i va col·lectivitzar les terres i la indústria el 1936 originant la transformació social més radical de la història d'Europa del segle XX.