Confederación Nacional del Trabajo

Cat:Afiliar-se a CNT

De Nosotr@s
La revisió el 16:05, 12 feb 2021 per Nosaltres (discussió | contribucions)
(dif.) ← Versió més antiga | Versió actual (dif.) | Versió més nova → (dif.)
Salta a la navegació Salta a la cerca
No cal afiliar-se per fer una consulta laboral !

La CNT busca elevar la nostra condició moral i material com a treballadors i treballadores, i preparar el camí cap a la completa emancipació, per la qual cosa és molt important la participació i aprenentatge per la defensa dels teus drets i del col·lectiu.

Tractar els teus problemes amb gent en la teva mateixa situació et proporciona l'experiència dels demés, et permet actuar, i veus clarament amb qui pots comptar.

L'economia d'aquest sindicat depen exclusivament dels ingressos generats per l'afiliació.

Qui pot estar a CNT?

Qualsevol persona treballadora pot estar afiliada al sindicat sense importar les seves conviccions polítiques o les seves creences religioses. Només cal que es comprometi a acceptar el nostre pacte associatiu i a respectar les decisions preses a l'assemblea.

CNT és una organització independent, on els membres de partits polítics o d'organitzacions religioses no poden fer servir el sindicat per a fer proselitisme així com tampoc no podran assumir càrrecs. A la CNT no hi caben els que no poden ser considerades treballadores com ara patrons, rentistes, grans propietaris, directius i alts càrrecs, càrrecs polítics de les administracions de l'estat, etc. Policies i cossos repressors en general tampoc no es poden afiliar a la CNT.

Finalment, i per coherència, tampoc admetem la doble militància de persones afiliades en altres centrals sindicals.

Com afiliar-se a aquest sindicat?

Pots venir per a conèixer-nos en horari d'obertura al públic, i preguntar també per la quota mensual. Afilia't havent conegut les persones amb les quals t'associaràs. No et precipitis; és preferible una afiliació duradora i fructífera que no pas quedar-se en una fitxa emplenada per una ocasió.

El procediment més fàcil passa per presentar-vos en persona. Si realment no t'és possible, truca'ns i t'explicarem totes les passes a donar.

Perquè afiliar-se a la CNT?

El dia que ens acomiaden o ens retallen els nostres drets és quan pensem en les coses que no havíem previst. Allò que ens sol governar en una feina assalariada és la por a l'acomiadament, una por que ens cega davant companys i companyes, i davant el nostre propi futur a la societat.

Si ens demanes ajuda, al sindicat CNT farem el què podrem, però te'n sortiràs molt millor si ets una persona preparada al sindicat, i amb companys i companyes que responguin al recolzament mutu.

Si ets treballadora o estudiant, a l'atur o en actiu, et pots afiliar. Les úniques persones que no poden afiliar-se són aquelles que pertanyen a algun cos repressiu (policies, militars, guàrdies de seguretat) ni empresaris, rentistes o altres explotadors.

Com a afiliada tens veu i vot al sindicat, i importants avantatges per resoldre conflictes i millores laborals. Pots experimentar el que és la solidaritat real, pots accedir a tota la informació organitzada, elaborar estratègies d'acció sindical, etc. alhora que participar i supervisar tot el què es fa a l'organització.

No ens considerem un sindicat de serveis ni una gestoria; les decisions les prenem en assemblea, per la qual cosa no deleguem en comitès d'empresa a través d'eleccions sindicals, i CNT no cobra subvencions. La quota mensual d'afiliació va per les activitats que tu també acordes en assemblea.

Si ningú no treballa per tu, que ningú no decideixi per tu.


Tornar a: Índex
Un altre tema: Què és la CNT?