Confederación Nacional del Trabajo

Cat:Afiliar-se a CNT

De Nosotr@s
Salta a la navegació Salta a la cerca
The printable version is no longer supported and may have rendering errors. Please update your browser bookmarks and please use the default browser print function instead.
No cal afiliar-se per fer una consulta laboral !

La CNT busca elevar la nostra condició moral i material com a treballadors i treballadores, i preparar el camí cap a la completa emancipació, per la qual cosa és molt important la participació i aprenentatge per la defensa dels teus drets i del col·lectiu.

Tractar els teus problemes amb gent en la teva mateixa situació et proporciona l'experiència dels demés, et permet actuar, i veus clarament amb qui pots comptar.

L'economia d'aquest sindicat depen exclusivament dels ingressos generats per l'afiliació.

Qui pot estar a CNT?

Qualsevol persona treballadora pot estar afiliada al sindicat sense importar les seves conviccions polítiques o les seves creences religioses. Només cal que es comprometi a acceptar el nostre pacte associatiu i a respectar les decisions preses a l'assemblea.

CNT és una organització independent, on els membres de partits polítics o d'organitzacions religioses no poden fer servir el sindicat per a fer proselitisme així com tampoc no podran assumir càrrecs. A la CNT no hi caben els que no poden ser considerades treballadores com ara patrons, rentistes, grans propietaris, directius i alts càrrecs, càrrecs polítics de les administracions de l'estat, etc. Policies i cossos repressors en general tampoc no es poden afiliar a la CNT.

Finalment, i per coherència, tampoc admetem la doble militància de persones afiliades en altres centrals sindicals.

Com afiliar-se a aquest sindicat?

Pots venir per a conèixer-nos en horari d'obertura al públic, i preguntar també per la quota mensual. Afilia't havent conegut les persones amb les quals t'associaràs. No et precipitis; és preferible una afiliació duradora i fructífera que no pas quedar-se en una fitxa emplenada per una ocasió.

El procediment més fàcil passa per presentar-vos en persona. Si realment no t'és possible, truca'ns i t'explicarem totes les passes a donar.

Perquè afiliar-se a la CNT?

El dia que ens acomiaden o ens retallen els nostres drets és quan pensem en les coses que no havíem previst. Allò que ens sol governar en una feina assalariada és la por a l'acomiadament, una por que ens cega davant companys i companyes, i davant el nostre propi futur a la societat.

Si ens demanes ajuda, al sindicat CNT farem el què podrem, però te'n sortiràs molt millor si ets una persona preparada al sindicat, i amb companys i companyes que responguin al recolzament mutu.

Si ets treballadora o estudiant, a l'atur o en actiu, et pots afiliar. Les úniques persones que no poden afiliar-se són aquelles que pertanyen a algun cos repressiu (policies, militars, guàrdies de seguretat) ni empresaris, rentistes o altres explotadors.

Com a afiliada tens veu i vot al sindicat, i importants avantatges per resoldre conflictes i millores laborals. Pots experimentar el que és la solidaritat real, pots accedir a tota la informació organitzada, elaborar estratègies d'acció sindical, etc. alhora que participar i supervisar tot el què es fa a l'organització.

No ens considerem un sindicat de serveis ni una gestoria; les decisions les prenem en assemblea, per la qual cosa no deleguem en comitès d'empresa a través d'eleccions sindicals, i CNT no cobra subvencions. La quota mensual d'afiliació va per les activitats que tu també acordes en assemblea.

Si ningú no treballa per tu, que ningú no decideixi per tu.

+ Video a la versió en castellà